Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

6 Ocak 2021 Kıbrıs Türk Postalarının Kuruluşunun 57. Yılı Kutlama Mesajı

6 Ocak 2021 Kıbrıs Türk Postalarının Kuruluşunun 57. Yılı Kutlama Mesajı

Kıbrıs Türk Postaları’nın kurulması 1964 yılına rastlamaktadır. 1960 yılında Türkler ve Rumlar tarafından kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 3 yıl sonra 21 Aralık 1963 tarihinde başlayan olaylar ile Kıbrıs Türkleri bütün posta servislerinden yoksun bırakılmıştı. Kıbrıs Türklerine posta servislerinin başlatılması için Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün girişimleri bir sonuç vermeyince Kıbrıs Türkleri kendi posta servislerini kurmak için girişim ve çalışmalara başladılar. Bu çalışmalar aynı zamanda Kıbrıs Türk Postaları’nın kurulmasının ilk adımı olmuştur.

Bu ilk adım 6 Ocak 1964 tarihinde Türk bölgelerindeki Postaneler’de  “Ay Yıldızlı “ ve “Sabit Tarihli” bir tarih damgası kullanılması ile başladı. Kıbrıs Türk Postaları tarafından ilk pul serisi 29 Ekim 1973 tarihinde başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 50. yılını anmak amacı ile basılan bu seri 7 puldan oluşmakta olup gerçek pul özellikleri taşımaktaydı.

Günümüzde elektronik haberleşme imkânlarının, baş döndüren hızlı gelişimiyle de bağlantılı olarak posta hizmetleri, her zaman haberleşme alanındaki önemini ve etkinliğini korumuştur. Bu bağlamda temel görevi halkımızın en doğal hakkı olan haberleşmeyi sağlamak olan KKTC Posta Dairesi, olanaklar ölçüsünde bu hızmeti özveri ile sürdürmektedir.

KKTC Posta Dairesi olarak 57’nci kuruluş yılımızı kutladığımız bu günde Müdürlük ve 38 şubemizde halkımıza en kaliteli posta hizmetlerini sunabilmek adına belirtilen hedefe, imkânlar çerçevesinde, özveri ile çalışarak ulaşan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunar, posta hizmetlerine emek veren herkesin Posta Gününü kutlarım.

 

                                                                                    Hasan ŞENTÜRK

                                                                                     K.K.T.C. Posta Dairesi

                                                                                 Müdürü

            

                                                   

                                             

                                                                         

 

Print
Posted: Oca 6, 2021,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: