Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

Dünya Posta Günü Kutlama Mesajı...

İletişim teknolojilerinin her geçen gün geliştiği günümüzde Posta Dairesi Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma noktasında bütün personelimizle birlikte var gücümüzle çalışmaktayız.

Ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunmak birinci önceliğimizdir. Bugün hala tüm dünyada ilk örgütleme şekliyle varlığını sürdüren posta teşkilatları ve postaneler hem günümüzün iletişim teknolojisi içerisinde hizmet verirken hem de bu teknolojinin öncüsü olan haberleşmenin de atası rolünü korumaya devam ediyor.

1984 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde “Posta Dairesi Müdürlüğü” oluşturuldu. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu [BRTK], 1989 yılına kadar Lefkoşa Merkez Postanesi’nin bir ve ikinci katlarını kullandı. 23 Aralık 2003 tarihinde restorasyonu tamamlanarak hizmete yeniden başladı. Böylelikle, bu tarihi bina Posta Dairesine tahsis edilerek kent ve ülkeye kazandırılmış oldu. Ülkemizin ihtiyacı olan tüm Pul basımları da 1982 yılından beri Posta Dairesi ve Devlet Basımevi koordinasyonuyla yurt içinde gerçekleştirilmektedir.

Bu tarihi binada ve ülke genelinde teşkilatlanmış 38 şube ve acenteleri ağıyla, kendisine tevdi edilmiş görev ve hizmetleri gereği Halkımıza en yakın kurumlarımızdan biri olan Posta Dairesi olarak, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde yetki ve sorumluluğunda olan görevlerini bilinç ve istekle yapmaya gayret etmekte, gerek Hükümetlerimizin ve halkımızın desteği ve gerekse de çalışanlarımızın gayretleriyle Posta Dairesi’ni dönemin ihtiyaçlarına cevap verecek düzeye yükselterek, ülkemize ve milletimize en iyi şekilde hizmet sunmak mücadelesi içindeyiz.  

Herkesin her düzeyde özgürce iletişimini sağlaması ve bunun değerini de bilmesi dileğiyle, başta bu alanda çalışan tüm emekçilerin olmak üzere herkesin 9 Ekim Dünya Posta Gününü kutlarım.

 

Hasan ŞENTÜRK

K.K.T.C. Posta Dairesi Müdürü

 

 

Print
Posted: Eki 8, 2021,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: