Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

6 Ocak 2022 Kıbrıs Türk Postalarının Kuruluşunun 58. Yılı Kutlama Mesajı

6 Ocak 2022 Kıbrıs Türk Postalarının Kuruluşunun 58. Yılı Kutlama Mesajı

 

Ada’da posta faaliyetlerinin tamamen durma noktasına geldiği 21 Aralık 1963 tarihinden itibaren Kıbrıs Türk toplumu posta hizmetlerinden tamamen mahrum kalması üzerine şimdiki tarihi binamız 6 Ocak 1964 tarihinde postane olarak devreye sokulur. Gönderiler “Kıbrıs Türk Postaları” ifadesi ve “6.1.64” tarihini taşıyan “Ay ve Yıldızlı” damgalar vurularak sevk edilir.

Kuruluşundan bugüne, Ülkemiz genelinde teşkilatlanmış şube ve acenteler ağıyla, en iyi şekilde hizmet sunmaya devam etmektedir.

Bu gerçekten hareketle, bilişim ve haberleşme kavramlarının oldukça önem kazandığı ve bu alanda gelişmelerin hızlı yaşandığı zaman diliminde 06 Ocak 2022 tarihi itibariyle KKTC Posta Dairemiz de 58.inci kuruluş yıldönümüne ulaşmış bulunmaktadır.

Bu vesileyle, 6 Ocak 2022 Perşembe günü Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke Posta Merkezlerinden giden posta gönderilerinde pulun üzerine, gelen posta gönderilerinin ise ön yüzüne "Kıbrıs Türk Postalarının 58. Yılı" ibareli özel tarih damgası tatbik edilecektir. 

Kıbrıs Türk Postalarının 58. Yıl Dönümünü kutlar, güven ve desteklerini esirgemeyen halkımıza, özverili çalışmalarından ötürü de tüm çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür eder saygılar sunarım.

 

Hasan ŞENTÜRK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

    Posta Dairesi Müdürü

 

Print
Posted: Oca 5, 2022,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: