Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

Dünya Posta Günü Kutlama Mesajı...

Bilindiği üzere Dünya Posta günü çeşitli aşamalardan geçerek 9 Ekim 1969’dan beri Dünya Posta Günü olarak kutlanmaktadır.

Bireyin ve kurumların bir haberi, bir bilgiyi, bir sevinci ve bir hüznü bir başkasına veya bir kuruma ulaştırması görevi yüzyıllardır ulakların ve modern zamanlarda postacıların görevi olmuştur. Yakın zamanlarda mektuplarla birlikte telgraf gibi teknolojinin getirdiği ürünler de posta teşkilatının ulaştırdığı nesneler arasına girmiştir. Yine modern zamanların bir ihtiyacı olan kargo vb. şeylerin güvenli ve hızlı bir şekilde ulaştırılması Posta Teşkilatının görevleri arasındadır.

Güvenli ve Hızlı bir şekilde haber ve nesne taşıma görevi Posta Kurumunun evrensel prensibidir.

KKTC Posta Dairesi tüm dünyada olduğu gibi üzerine aldığı görev ve sorumlulukla güvenli ve hızlı postacılık görevini, tüm imkansızlıklar ve eksikliklere rağmen çalışanlarının üstün gayreti ve özverisiyle zaman ve mekân mefhumu olmaksızın yerine getirmeye çalışmaktadır. Tabii ki zaman zaman çeşitli sebeplerden ötürü aksaklıklarda yaşanabilmektedir.  Ancak bu eksikler son dönemlerde minimize edilmiştir. Özellikle Pandemi döneminde Postamız T.C. PTT AŞ ile yaptığı iş birliğiyle kesintisiz hizmet vermiştir. 6 Şubat depreminde de ülkemizden toplanan yardımları başarıyla yerine ulaştırmıştır.

Postamız son dönemde teknolojiye bağlı olarak azalan mektup, tebrik kartı vs. gibi nesnelerin yerine kargo ve koli hizmetini artırmış, maliyemizin ana gelir kaynaklarından biri olan damga pullarını sıfıra yakın hatayla şubelerinden satışını başarıyla gerçekleştirmiştir.

KKTC Posta teşkilatı zaman zaman sosyal sorumluluk projelerine de katılmakta özel gün ve yıldönümlerinde anı pulları ve damgalar basmaktadır. KKTC pulları postamız aracılığıyla dünyanın çeşitli ülkelerindeki filatelistlere ulaştırılmakta ve ülkemizin tanıtımı yapılmaktadır. KKTC Posta Dairesi bu yıl ilk defa yapılan bir projeyle, KKTC Girirşimci Kadınlar Derneğine bağlı Kadın Kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin Türkiye Cumhuriyeti PTT AVM Kurumunda satılmasına Türkiye Cumhuriyeti AS POS ile birlikte kargo hizmeti vermiştir.

Sözlerimin sonunda görevlerini tüm zorluklara rağmen yerine getiren Posta Dairesinin her kademesindeki çalışma arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diler, emekliliğe hazırlanan tüm emekçilerimize hayatlarının bundan sonraki bölümünde sağlıklı ve huzurlu günler dilerim. Ayrıca kurulduğu günden beri teşkilatımıza hizmet veren tüm müdür, amir, memur ve emekçi arkadaşlarımı saygı minnet ve vefat edenlerini rahmetle anarım.

Dünya Posta Günümüz Kutlu Olsun…

Saygılarımla,

Yakup İSKENDER

KKTC Posta Dairesi Müdürü

                                                                                                           

Print
Posted: Eki 8, 2024,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: