Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

Dünya Posta Günü Kutlama Mesajı...

Dünya Posta Günü Kutlama Mesajı...

Bireylerin ve oluşturdukları toplumların hayatlarında önemli zaman dilimleri olduğu gibi, sektörlerin ve sektörlerde faaliyet gösteren oluşumların da önemli günleri ve dönemleri vardır, 9 Ekim Dünya Posta Günü de etkilediği kitle ve oluşturduğu etki bakımından insanlık tarihi boyunca daima gündemde olan iletişim ve posta sektöründe önem arz eden günlerden birisidir.

Dünya Posta Birliğine üye ülkeler tarafından her yıl düzenli olarak kutlanan günün, posta idareleri arasındaki birliktelik ruhunun bir ürünüdür.

Temel görevi halkımızın en doğal hakkı olan haberleşmeyi sağlamak olan KKTC Posta Dairesi, olanaklar ölçüsünde bu hizmeti özveri ile vermeyi sürdürmektedir.

Günümüzde, iletişim teknolojilerinin baş döndüren gelişimi ve değişimi, haberleşme alanındaki sunduğu yenilik ve hızlı iletişim olanakları, mektuplaşma alışkanlığını azaltmış olsa da, ticari haberleşme, tebrik ve kitap vs. aboneliğinde sağlanan artış, posta hizmetleri faaliyetlerinin bu yöne doğru yoğunlaşmasını gerekli kılmıştır.

Yarım asırlık geçmişi bulunan internet; alışkanlıklarımızı, zorunluluklarımızı değiştiren ve dönüştüren yeni bir yaşam tarzı haline gelmiştir. Bu nedenle “Bilişim Çağı“ olarak adlandırdığımız bu dönemde e- ticaret olanaklarını göz ardı etmek ya da ikinci plana atmak gibi bir durum artık söz konusu değildir.

Birçok ülke Posta İdaresi gibi KKTC Posta Dairesi de e-ticaret’le son yıllardaki çıkışıyla küresel ekonomi için büyük bir öneme kavuşmuş ve bir günde milyarlarca dolarlık bir alışverişin yapıldığı büyük bir sektörün içerisinde yer alacaktır.

Elektronik haberleşme imkânlarının, baş döndüren hızlı gelişimiyle de bağlantılı olarak posta hizmetleri, her zaman haberleşme alanındaki önemini ve etkinliğini koruyacak olması bir gerçektir. KKTC Posta Dairesi olarak Müdürlük ve 38 şubemizde de halkımıza en kaliteli posta hizmetini sunabilmek adına belirlenen hedefe, imkânlarımız çerçevesinde, özveri ile çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma 9 Ekim Dünya Posta Günü vesilesiyle teşekkürlerimi sunar, başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere, posta hizmetlerinde emek verenlerin Dünya Posta Günü’nü kutlarım.

 

                                                                                    Sövüda BESİMLER
                                                                                    Posta Dairesi Müdürü

Print
Posted: Eki 9, 2019,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: