Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

Dünya Posta Günü Kutlama Mesajı...

Dünya Posta Günü Kutlama Mesajı...

Bilişim ve haberleşme kavramlarının oldukça önem kazandığı ve bu alanda gelişmelerin hızlı yaşandığı zaman dilimindeyiz.

İnsanlık tarihinde dumanla başlayan haberleşme zamanla değişim ve gelişim göstererek yerini güvercinlere, ulaklara, postacılara, günümüzde ise e-postalara bırakmıştır.

Küreselleşmeyle birlikte posta sektörü de kendini yenilemek, öneminden bir şey kaybetmeden çok hızlı gelişen dünyaya ayak uydurmak durumunda kalmıştır. Günümüzde Posta idareleri artık mektubun yanı sıra kargoyu, elektronik ticareti, finansal hizmetleri ve sektörle bağlantılı inovatif diğer kavramları konuşmakta ve hizmetlerini çağa uygun hale getirip daha da ileri düzeye taşıma gayreti içindedirler.

Posta idarelerinin söz konusu hizmetleri sunmaya evrilmesinde elbette posta sektörünün küresel düzenleyicisi olan ve 9 Ekim 1874 tarihinde hayata geçirilen Dünya Posta Birliği [Universal Postal Union-UPU]’nin büyük payı vardır. Bu vesileyle iletişim ve posta sektöründe önem arz eden 09 Ekim günü her yıl Dünya Posta Birliği Kuruluş Yıldönümü ve Dünya Posta Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle, öncelikle covvid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde hayatlarını yitirdiklerini üzüntüyle gözlemlediğimiz tüm posta çalışanı meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, işbirliği içinde yardım ve desteklerini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi [PTT A.Ş.]’nin her kademedeki görevlilerine ve de üstün gayret ve özveri ile çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma takdir, sevgi ve saygılarımı sunar, küresel posta sektörünün düzenleyicisi konumunda bulunan Dünya Posta Birliği’nin (Universal Postal Union-UPU) kuruluş yıldönümünü ve tüm dünya postacılarının Dünya Posta Gününü içtenlikle kutlarım.

Print
Posted: Eki 8, 2020,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: