Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

Duyuru: İnternet Üzerinden Yurt Dışından Alınan Ürünler Hakkında...

LP GÖNDERİLERİ İLE İLGİLİ BİLGİ NOTUDUR.

1995 yılından sonra tüm dünyada internet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan e-ticaret şirketlerinden on-line satın alınmış çeşitli ürünler posta yoluyla ülkemize gelmekte ve şubelerimiz marifetiyle de başarılı bir şekilde alıcılarına teslim edilmektedir.

Bahse konu e-ticaret ürünlerinin takipleri, posta takip sistemlerimizde (Posta Dairesi ve Ptt A.Ş.) 13 haneli alfa-numerik barkod numarası ile yapılmaktadır.

Ancak uygulamada Aliexpress standart shipping ile alınan ürünlerden bazılarının LP ile başlayan ve 16 haneli alfa-numerik gönderi takip numarasına sahip olduğu bilinmektedir. Bu takip kodları takipli olmasına rağmen güncellenmediği durumlarda gerek bizim ve gerekse de PTT’nin sitesinden sorgulanmak istediği zaman sonuç vermemektedir. Çünkü LP ile başlayıp 16 haneli barkot taşıyan gönderiler sadece gönderi yapılan ülke içinde takip edilebilirdir.

Bu tür gönderiler aktarmalı ürünlerdir. Kargo gönderici ülke içindeyken takip edilebilirken, aktarım olduktan sonra 13 haneli yeni güncel barkod verildiği durumlarda, Türkiye’ye sevk edildikten veya Türkiye’ye ulaştıktan sonra bizim sistemlere uyumlu hale gelir ve takibi de yapılabilir. Aksi takdirde trafiği takip edilememektedir.

Son zamanlarda LP ile başlayan ve 16 haneli alfa-numerik barkod taşıyan gönderilerin takip numarası güncellenmemiş (yani 13 haneli yeni bir barkod verilmemiş) olduğunda KKTC’ne Aras Kargo ile gelmekte olduğu, teslim edildiği ve teslim aşamasında bir takım sorunların yaşandığı haberlerini alıcılardan ve medyadan bizler de duymaktayız.

Bu cihetle söz konusu gönderilerin teslim işlemlerinde KKTC Posta Dairesi Müdürlüğü ve Şubelerinin herhangi bir bağı ve de ilgisi bulunmamaktadır.

Bu vesile ile belirtmek isteriz ki, bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, gerek halkımızın desteği ve gerekse de çalışanlarımızın gayretleriyle Ülkemiz genelinde 38 şube ve acente ağımızla en iyi şekilde hizmet sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.

 

Hasan ŞENTÜRK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Posta Dairesi Müdürü

Print
Posted: Eyl 3, 2021,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: