Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

6 OCAK 2023 KIBRIS TÜRK POSTALARININ KURULUŞUNUN 59. YILI KUTLAMA MESAJI

6 OCAK 2023 KIBRIS TÜRK POSTALARININ KURULUŞUNUN 59. YILI KUTLAMA MESAJI

Kıbrıs Türk Postaları; 1960 yılında kurulan ortak Cumhuriyet’in, 63 Aralık olayları sonucu fiilen yıkılması ve Kıbrıs Türkleri'nin yönetimden dışlanması üzerine, Kıbrıs Türk Yönetimi altında 6 Ocak 1964 tarihinde kurulmuştur.

Kuruluş amacı, adanın farklı bölgelerinde ve izole durumda yaşam savaşı veren Kıbrıs Türkleri'ne posta hizmeti sağlamaktı. Kıbrıs Türk Posta Kurumu, Kıbrıs Türklerinin kendi oluşturdukları, ilk resmi kurumlardan biri olmasıyla da büyük önem arz eder.

Küreselleşmeyle birlikte posta hizmetleri çağdaş gelişmeleri takip ederek, güncel gereksinimleri karşılamak için, yeni yöntemleri kullanmaya başlamıştır. Günümüzde posta hizmet kurumları, mektup taşımanın yanı sıra kargo, elektronik ticaret ve finansal hizmetleri vermek için yenilikçi çözümler üreten kurumlar haline gelmişlerdir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Posta Dairesi, 59. kuruluş yılımızı kutladığımız bu gün dâhil genel müdürlüğü, 6 amirliği ve 37 şube ve çalışanı ile halkımıza ve dünyaya hizmet vermektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Posta Dairesi; halkımıza ve dünyaya daha kaliteli ve daha hızlı hizmet vermek hedefine ulaşmak için, özveriyle görev yapan personeli ve tüm imkânlarıyla çalışmalarına devam etmektedir. Bu nedenle 59. yıldönümümüzde tüm Posta Dairesi personeli arkadaşlarıma, verdikleri emekler için sonsuz teşekkürlerimi sunar, başarılı çalışmalarının devamını temenni ederim.

 

 

Yusuf ÖRS

KKTC Posta Dairesi

Müdürü

Print
Posted: Oca 6, 2023,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: