Menu
  1. ANASAYFA
  2. KURUMSAL
  3. BAĞLI BİRİMLER
  4. MEVZUAT
  5. BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
  6. GALERİ
  7. Filateli Servisi
  8. İLETİŞİM

KKTC Posta Dairesi Müdürlüğü ile Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği arasında, depremzede çocuklarına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Posta Dairesi Müdürlüğü'nde yapılan protokole, Posta Dairesi Müdürü Yusuf Örs ile Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Umure Örs imza koydular.

Posta Dairesi Müdürü Yusuf Örs yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin, hem Türkiye'de hem de Kuzey Kıbrıs'ta derin yaralar açtığını, felakette binlerce insan, binlerce fidan, binlerce can kaybı yaşandığını, bu zor günlerde kardeşinin yaralarını sarmanın, kederde, tasada, neşede ve yasta bir olmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, bu anlamlı kampanya fikrini ortaya koyan Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği başkanı Umure Örs'e teşekkür etti.

Protokol için yapılan görüşmede Umure Örs, Kütüpaneciler Derneği olarak "Biz ne yapabiliriz" diye yola çıktıklarını ve depremzede çocuklarına kitap ve kırtasiye malzemesi toplamaya karar verdiklerini söylemiştir. Posta Dairesi Müdürü Yusuf Örs, Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği Başkanı Umure Örs'e bir adet pul kataloğunu armağan olarak vermiştir.

Protokolün Amacı: Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden dolayı depremzedeler için kurulan çadır yerleşim yerlerinde oluşturulacak olan çadır kütüphanelerine KT Kütüphaneciler Derneği tarafından destek amacıyla gönderilecek olan kitap ve kırtasiye malzemeleri Posta Dairesi Müdürlüğü olanakları ile ücretsiz olarak Adana/Türkiye'ye gönderilmesini sağlamak.

  1. Depremzedelere hizmet sunmak için oluşturulacak olan Çadır Kütüphanelere gönderilecek olan çocuk/gençlik kitapları ve kırtasiye malzemelerinin KT Kütüphaneciler Derneği tarafından satın alma veya bağış yolu ile sağlanacaktır.
  2. Bu amaç doğrultusunda sağlanan kitap ve kırtasiye malzemeleri Atatürk Öğretmen Akademisi kütüphanesinde toplanacaktır.
  3. Kampanya doğrultusunda derlenen kitap ve kırtasiye malzemeleri KT Kütüphaneciler Derneği üyeleri tarafından listelenip Posta Dairesi Müdürlüğüne teslim edilecek ayrıca listeler kolilerin içerisine de konulacaktır.
  4. Posta Dairesi'nin önereceği büyüklükte kolilere yerleştirilecek olan kitap ve kırtasiye malzemeleri 20 Mart 2023 tarihinde belirtilen adrese iletilmek üzere Posta Dairesi Müdürlüğü'ne teslim edilecektir.
  5. Bu protokol çerçevesinde KT Kütüphaneciler Derneği, kitap ve kırtasiye malzemelerini sağlanmasından sorumlu olacaktır.
  6. Bu protokol çerçevesinde Posta Dairesi Müdürlüğü, KT Kütüphaneciler Derneği tarafından derlenen kitap ve kırtasiyelerin yerleştirildiği kolileri Adana/Türkiye'de belirtilen adrese ücretsiz olarak ulaştırılmasından sorumlu olacaktır.
Print
Posted: Mar 10, 2023,
Categories: Duyurular,
Comments: 0,
Tags: